Tips inden du går i gang med den store renovering

Der kan være mange grunde til hvorfor du skal renovere dit hus. For nogen handler det om at skabe mere plads eller bedre rumfordeling, hvor det for andre kan det være, at de har købt et håndværkertilbud og gerne vil give huset nyt liv.

Der er faktisk forskel på om man snakker om en renovering eller ombygning. En renovering udføres nemlig af æstetiske grunde og for at gøre huset mere funktionelt, hvorimod en ombygning er, når man foretager radikale ændringer inden for husets eksisterende rammer.

Når der er tale om en ombygning, så kan det både handle om det ydre og det indre eller begge dele. Hvis man for eksempel ændrer plantegningen, så er der tale om en indvendig ombygning. Det kan være at man bygger et nyt badeværelse eller køkken etc.

Udvendig ombygning derimod er, når man for eksempel skifter fra spids tag til fladt tag, dvs. at man ændrer facaden eller huset som helhed.

Hvad koster det at ombygge et hus?

Det siger jo nok sig selv. Jo større ombygningen er, jo mere koster det også. Dog så er det ikke kun størrelsen på projektet, der påvirker prisen, men også kompleksiteten. Det der menes med det er at værelser, der bl.a. involverer VVS, såsom køkkener og badeværelser – typisk har en væsentlig højere kvadratmeterpris, sammenlignet med almindelige værelser. Det samme gælder selvfølgelig, hvis det er en bærende væg der skal fjernes eller lignende.

Få hjælp til bortkørsel af jord og affald

Ved renoveringsprojekter kan det være en stor hjælp at benytte sig af en vognmand til levering af materialer, bortkørsel af jord og affald etc.. De fleste vognmænd tilbyder mange forskellige ydelser, blandt andet vognmand i Glostrup, hvor det også er muligt at udleje affaldscontainere. Det kan være en stor hjælp at have en i indkørslen, så det er nemt at komme til.  Hvis du fx skal af med dit haveaffald nær Gladsaxe, så kan det varmt anbefales.

Indhent et tilbud