Hvad laver en entreprenør

En entreprenør er kort sagt en person eller et firma, der hjælper private og erhvervskunder med at udføre et stykke arbejde inden for bygge og anlægsbranchen. Der findes ikke en bestemt uddannelse som entreprenør, ligesom man kender fra uddannelse til tømrer, elektriker, murer, maler, kloakmester og andre håndværkerfag. Det er, fordi en entreprenør i virkeligheden kan være en hvilken som helst form for håndværker.

Hvornår betegnes man som entreprenør?

Som beskrevet betegnes man som en entreprenør, når man udføre en eller anden form for håndværkerarbejde. Det gælder lige fra jordarbejde, murerarbejde, tømrerarbejde, kloakarbejde eller malerarbejde m.m. Det er faktisk bare en betegnelse for en håndværker, hvor man som håndværker kan specialisere sig inden for et bestemt fag. Det vil sige, at du faktisk kan have brug for en entreprenør, hvad end du skal have malet en væg, lagt nyt tag på dit hus eller opført et nyt lejlighedskompleks.

Søger du derfor efter en entreprenør, så søger man generelt efter et firma, som har erfaring med hele entreprisen og dit byggeprojekt. På den måde behøver du kun at komme i kontakt med et håndværkerfirma, hvilket kan gøre dit byggeprojekt meget lettere at håndtere. 

Hvad koster en entreprenør?

Prisen på en håndværker varierer selvfølgelig meget efter selve byggeprojektet. Skal du have en entreprenør i Køge, som kan udføre dele eller hele dit renoveringsprojekt, vil prisen selvfølgelig være betydeligt højere end, hvis du er på udkig efter en håndværker, som kan udføre lidt el arbejde i hjemmet. 

Hertil skal du normalt påregne udgifter til kørsel, materialer, parkering osv. Det kan derfor bedst betale sig, at kontakte en lokal entreprenør, hvis man ønsker at spare lidt på kørsel udgifterne. Medmindre der selvfølgelig er andre faktorer som garanti, kvalitet m.m., som kan få dig til at vælge en entreprenør, som befinder sig længere væk end dit nærområde.

Indhent et tilbud