Hvorfor er der ingen varmt vand?

Vi ved alle hvor træls det kan være, når vi står under bruseren eller er ved at tage opvasken og der ikke er noget varmt vand. Hvis du døjer med disse problemer, kan det skyldes flere ting. Læs med her, hvor vi gennemgår årsager og løsninger på langsom opvarmning af vand i boligens tapningssteder.

Der er ingen fast regel for, hvor hurtigt vandet skal blive varmt. En god tommelfingerregel er dog at der ikke bør gå mere end 10 sekunder. Denne regel arbejder mange VVS’ere ud fra. Hvis vandet er lang tid om at blive varmt, kan der være flere årsager:

Der kan være for langt mellem hanen og det sted, hvor det varme vand produceres (fyr, varmtvandsbeholder, varmeveksleren etc.). Hvis du bor i etageejendom med centralt fyr, og vandet er længe om at blive varmt, kan der være problemer med cirkulationspumpen. Her bør du starte med at kontakte ejendommens vicevært eller administratoren.

Hvis du bor i parcelhus og oplever at det varme vand er lang tid om at nå frem, kan du overveje at få installeret en decentral varmtvandsbeholder. Du kan f.eks. få en lille eldreven varmtvandsbeholder på 5 liter som kan sidde under håndvasken.

Det kan også være at dysen på vandhanen (perlatoren), der blander vand og luft for at spare vand, er kalket til. Dette hindrer ligeledes frit gennemløb fra hanen, hvilket gør at det tager længere tid for det varme vand at nå frem. En tilkalket perlator burde dog ikke have en markant effekt, men det er værd at overveje.

Dine vandrør kan være tilstoppet med kalk, rust og/eller slam, som gør det svært at skabe en tilpas hurtig gennemstrømning af vand. Hvis dette er tilfældet, kan du være nødt til at udskifte rørene.

 

Få hjælp til dine VVS-problemer

Oplever du problemer med dine VVS-installationer, lunkent vand eller vand der er lang tid om at blive varmt? I så fald bør du overveje at få en kvalificeret blikkenslager, til at udføre et eftersyn af dine tekniske installationer og/eller varmeanlæg. Hvis du har brug for en aut. VVS-installatør i Region Hovedstaden anbefaler vi Sanitetskælderen ApS, der har mange års erfaring og er tre gange finalist som ’Årets VVS’er’.

Indhent et tilbud