Udgravning af kælder – hvorfor, hvorfor ikke?

“Åh, hvorfor har vi ikke et depot med plads til al julepynten?”

Mange står og mangler den der sidste plads i boligen, eller går og drømmer om et spillerum til hele familien. Måske man endda også har behov for et vaskerum, med plads til både maskiner, tørrestativ og et bord at lægge tøj sammen på.

Det er de færreste som har den slags ekstra kvadratmeter, men ved udgravning af kælderen, kan man få en hel del ekstra kvadratmeter ud af boligen. Det kan både ske ved udgravning af en ny kælder, eller udgravning af en allerede etableret kælder, hvor man blot ønsker lidt højere til loftet. Mulighederne er mange, og med en renovation af kælderen, kan stort set alle, få maksimeret de uudnyttede rum under boligen.

Godt i gang er halvt færdig

Inden projektet sættes i gang, er det vigtigt at få en fagmand forbi, og få undersøgt jorden og grunden. Ellers risikerer man sætningsskader og at jorden rykker sig, og gør skade på boligen. Det sker ikke nødvendigvis med det samme, men over tid kan det have store konsekvenser. Derudover er det også vigtigt at få tjekket grundvandslinjen, så man ikke får vand i kælderen.

Få renoveret når du er i gang

Efter udgravningen og understøbningen er det fordelagtigt for mange, at få renoveret kælderen, nu man alligevel er i gang. Det kan både være med isolering, vand, varme og el, så man også fremtidssikrer rummene, og gør kælderen endnu mere brugbar. Hvis man både skal have undergravning af kælder, understøbning af fundamentet og renoveret kælderen, så kan det anbefales at få lavet som totalentreprise, hvor sammen entreprenør står for hele projektet fra start til slut. Man kommunikerer med samme kontaktperson gennem al arbejdet, og slipper for overleveringen mellem forskellige håndværkere.

Vi kan anbefale Højgård Poulsen Entreprise, hvis du står og mangler en entreprenør til udgravning af kælder og totalentreprise.

 

Indhent et tilbud