Hvornår er der behov for en facaderenovering?

Hvad er en facaderenovering?

En facaderenovering er som navnet antyder, en renovering af husets facade. Hvis facaden er slidt, malingen er ved at kradse af, og fugerne er begyndt at krakelere, kan det være tegn på, at der er behov for en facaderenovering. 

Din bolig vil nemlig med tiden blive slidt af vind og vejr, hvilket gør det uundgåeligt at få foretaget en facaderenovering. Det vil være forskelligt fra hus til hus, hvad der præcis er behov for. Nogle boliger har brug for en omfugning af murværket, mens andre blot kræver en ny maling.

Fordele ved at renovere facaden

Med en facaderenovering vil du styrke og forlænge levetiden på din boligs facade. Samtidig kan det øge værdien af boligen, da dit hus kommer til at fremstå flot og nyt. Det er bl.a. godt for ejendomsvurderingen, hvilket gør det til en lukrativ investering. 

Det kan også være, at du har et bestemt ønske til, hvordan din facade skal se ud. Måske synes du den nuværende facade er lidt forældet, og trænger til et ansigtsløft. Det kan både være farven og udformningen, du ønsker bliver ændret. 

Har du et hus af ældre dato, kan du også vælge at få efterisoleret din facade. Det kan bl.a. spare dig penge på varmeregningen, afhængig af hvilken type opvarmningskilde der er i boligen. 

Hvad koster en facaderenovering?

Der findes ikke noget entydigt svar på, hvad en facaderenovering koster. Prisen afhænger af hvad der præcis skal laves, og hvor stort omfanget af opgaven er. I mange tilfælde vil det koste omkring 10-40.000 kr., men det kan variere utroligt meget. 

Nogle vælger også selv at kaste sig ud i projektet. Hvis du har hænderne rigtigt skruet på, kan det godt lade sig gøre, men har du hverken erfaringen, evnerne, værktøjet eller materialerne til det, anbefaler vi at du får hjælp af en professionel murer.

Bor du i hovedstaden, kan en Murer i København hjælpe med at få klaret opgaven for dig. De kan sikre et flot og holdbart resultat, som du med sikkerhed bliver glad for. Du kan også vælge at indhente 3 forskellige tilbud på opgaven. Så kan du helt selv vælge det tilbud, som du synes er bedst.

Indhent et tilbud