Hvorfor solafskærmning?

Hvorfor solafskærmning?

Der er en hårfin grænse mellem, hvornår vi synes, der er for lidt sollys, og hvornår vi føler os generet af det. Det er derfor en vigtigt for mange selv at kunne bestemme, hvor meget lysindfald der trænger ind i rummet, og dermed selv styre mængden af dagslys, så du kan få mest muligt ud af både dagslyset og din solafskærmning. Den rigtig gardinløsning er med til at give dig privatliv i hjemmet. Med lyse, transparente gardiner kan du skærme af uden at lukke alt lyset ude. Solafskærmning er ikke kun gardiner såsom persienner eller lamelgardiner. Markiser fungere nemlig også som solafskærmning. 
 
Der findes flere fordele med solafskærmning. Udover selv at kunne styre lysindfaldet er solafskærmning også med til at give karakter til dit hjem. Samtidig forhindrer den rette solafskærmning også dine møbler i at falme, da solens skarpe stråler får tekstiler og andre materialer til at falme og tørre ud.

Andre fordele forbundet med solafskærmning

Med solafskærmning kan du også isolere din hjem, så varmen bliver holdt inde og kulden ude. Effekten er bedst, når gardinet slutter tæt til væggen, og har en afstand til vinduet på cirka 3 cm. Med den rigtige løsning kan du spare penge på din energiregning. Et dobbelt plisségardin er et godt eksempel på en yderst isolerende solafskærmning. Dobbeltvævet skærmer nemlig for kulden om vinteren, og holder varmen ude om sommeren.
 

Har du en bolig med store glaspartier, kan det øge risikoen for overophedning om sommeren. Det vil gøre det ubehageligt at opholde sig indenfor uden den rette solafskærmning. Her er udvendig solafskærmning også en god ide. Du kan ved hjælp af en markise eller udvendige persienner afskærme udvendig, og dermed sikrer at varmestrålerne bliver blokeret, før de når glasset. Varmen fra strålerne kan derfor ikke trænge ind i boligen. 

Brug for hjælp? Book gardinbussen gratis

Står du og skal afskærme for solen og har brug for råd og vejledning, kan du booke en gratis gardinbus hjem til dig. Her pakker Høng Gardin- og Gulvservice bussen med masser af vareprøver, så du nemmere kan træffe det rette valg.

Indhent et tilbud