Afhentning af affald

Efter der er blevet udført et større renoveringsarbejde, er der ofte meget byggeaffald. Turene frem og tilbage til genbrugsstationen kan hurtigt blive mange og tidskrævende.

Heldigvis er der forskellige metoder, som kan afhjælpe dette problem. Vi går i denne artikel i dybden med de forskellige metoder.

 

Afhentning af byggeaffald

Som sagt er der flere forskellige metoder til hvordan du nemmest kan skille dig af med affaldet. Først og fremmest skal du dog gøre op med dig selv hvilket omfang dit affaldsproblem er. 

De fleste har prøvet at være på forbrændingen, for at stå og sortere deres have- eller byggeaffald. Ejer man en bil med en trailer er denne løsning fin, hvis der er tale om mindre mængder af affald. Ejer man ikke en trailer, kan det hurtigt blive et problem, da de fleste ikke ønsker at fylde bilen med affald. 

I større tilfælde (f.eks. i forbindelse med renoveringer af hjemmet), kan det give mening at få professionel hjælp, til afhentning af affald. Hvis renoveringen ikke er større end at affaldet kan være i bigbags med plads til ca. ét tons affald, tilbyder affaldsafhentningsvirksomheder at levere bigbags, som de henter når du ønsker det. På den måde, kan du nemt og uden bekymringer sortere affald, på et mindre areal.

Er renoveringsprojektet af større karakter og har du pladsen til det, kan du få leveret en container til affald. Konceptet er det samme som med bigbags, bare i en større skala. 

Hvilken type affald kan du få hentet?

Professionelle virksomheder tilbyder at afhente alle typer af affald. Dog vil de fleste virksomheder ikke fjerne farligt affald som f.eks. kemikalier, olie, og biologisk affald. 

Du kan her se hvilken type affald du typisk vil kunne få afhentet:

  • Møbler: sofa, seng, topmadras, spisebord, skabe og andet storskrald
  • Elektronik og apparater: køleskab, fryser, opvaskemaskine, printer, spillekonsol og andet elektronik affald
  • Haveaffald: grene, græs, blade, jord, kompost m.m.
  • Træ: brænde, tømmer, krydsfinér, døre og meget andet
  • Konstruktion og nedrivning: gips, paller, tremmekasse, glas og beton
  • Tagdækningsvirksomhed og gulvlægger: fliser, asfalt, tæpper, træ og parket
  • Rydning af dødsbo

 

Indhent et tilbud