Udskiftning af eltavle

Du har sikkert prøvet at skifte en sikring før – det har du gjort i det der hedder eltavlen. Man kan kalde eltavlen for dit hjems elektriske hjerte. Vores hjem boomer af mere og mere elektronik og elforbruget stiger generelt. Derfor kunne det være en idé for dig, at overveje om en udskiftning af din gamle eltavle er nødvendig. 

eltavle

Hvad er en eltavle?

Eltavlen er centrum for alle dine el-installationer i dit hjem. Den fungerer som strømleder til alle stikkontakter og installationer.

Der finder to slags eltavler, en med smeltesikringer og en med afbryder.

En eltavle med smeltesikringer, har den funktion, at smeltesikringer udløsning hvis der opstår en teknisk fejl eller en overbelastning. Denne type eltavler ser ofte i ældre byggerier. Hvis du belaster det elektriske system for hårdt, hvor du har flere elektriske apparater i spil, så kan en eller flere sikringer gå i stykker. På den måde kan strømmen blive afbrud – altså man har fået sprunget en sikring, og sikringen skal erstattes.

En eltavle med afbryder ses i nye og nyistandsat hus eller lejlighed. Når strømmen afbrydes, har det elektriske system været overbelastet, så er forskellen at sikringen ikke går i stykker. Du kan gå ind og nulstille sikringen der faldt ned. Derved skifter du ikke sikringen ud på en eltavle med automatisk afbryder.

 

Skal jeg skifte min eltavle?

Hvis du oplever udfordringer med din strøm, så kan det være du skal have kigget på din eltavle. Hvis der sker mange strømafbrydelser, eller du føler dig begrænset med at anvende din elektronik, så kan en ny eltavle være din bedste ven. Det er dog ofte ikke en opgave som du kan løse selv, så det anbefales at vælge en autoriseret elinstallatør. Så er du garanteret en professionel installation der lever op til alle krav.

Indhent et tilbud