Har du brug for at skifte din eltavle?

Skift dine gamle eltavle og undgå strømsvigt

Har du oplevet strømsvigt i din lejlighed eller bolig? Dette kan sandsynligvis skyldes at en fejlstrømsafbryder eller en sikring er gået. Man kan ofte finde frem til hvad der har forårsaget strømsvigtet, ved at tage et kig i el-tavlen.

Der er en el-tavle i din lejlighed eller bolig som indeholder alle sikringer, der sikrer din el anlæg imod overbelastninger. El-tavlen er ofte monteret i gangen eller køkkenet og det er der du kan finde fejlen, som har forsaget dit strømsvigt.

Vi anbefaler dog altid at kontakte en autoriseret el-installatør til opgaven. En professionel el-installatør har stort kendskab til strøm og ved lige præcis hvordan man skal reparere afbrydere, stikkontakter og diverse faste installationer.

Langt de fleste lejligheder eller boliger har en strømafbryder, som er udstyret med knapper, som falder ned, når el-tavlen bliver overbelastet. Få ældre boliger har monteret ældre el-tavler, som man kalder smeltesikringer. Hvor der er en jordfejlsafbryder monteret ved siden af den normale afbryder.

På el-tavler er der placeret en gruppeliste, som viser antallet af sikringer, der er til hvert af dine rum i hjemmet og til dine hårde hvidevare og lign.

Udskift dine gamle eltavle

Bor du i en ældre lejlighed eller en ældre bolig, så er det sandsynligt at du har en eltavle, som indeholder smeltesikringer, der skal beskytte dit el-anlæg mod overbelastning. En belastning kan skyldes at man har mange elektroniske apparater kørende på samme tid, som forsager et strømt svigt, hvorved man muligvis skal have udskiftet sine sikringer.

Man kan identificere den sikring der er gået ved at tage en kig på enden af sikringen af løsnet. Når man udskifter den gamle med en ny, er det vigtigt at farvekoden passer ift. bundpladen på sikringsboksen. På bundpladen kan man se hvor mange ampere (A) stikket har, ved at se på farvemarkeringen på stikkets bagside. Grøn farve er 6A, rød 10A, grå er 16A.

Vi fraråder altid at reparere den ødelagte sikring selv. Handler man uden at vide hvordan man opererer med en eltavle kan dette føre yderligere overbelastning, som i værste tilfælde kan ende ud med en brand. Derfor anbefaler vi altid at kontakte en autoriseret el-installatør til arbejdet. Vi kan eksempel anbefale Elinstallatøren & Muchitsch ApS, hvis du bor i København og omegn. Virksomheden har mere end 20 års erfaring med elinstallationer og kører også om aften, hvis man akut har brug for en el-installatør.

Indhent et tilbud