Her er de ting du skal vide om tagdækning

Inden man lægger et tag er det vigtigt at vide hvilke valg muligheder man har og hvad man skal have for øje. Det er muligt at bruge listedækning, glatdækning, tagisolering og sedumtag. Herunder kan du læse mere om de forskellige muligheder man har ved tagdækning.

Listedækning

Listedækning er et slags tagpap tag der hæver facadens udseende og er meget populært på både nybyggeri og renoveringsprojekter. Grunden til dette er at man med listedækning får et mere stilfuldt tag som har noget karakter og et dekorativt udseende.

Glatdækning

Glatdækning er den klassiske metode til at dække et tag på når man ønsker at bruge tagpap. Det giver et meget simpelt men alligevel smukt udtryk og har sin helt egen charme. Det anvendes ofte på store flade arealer, såsom skur, garage og andre store byggerier.

Tagisolering

Inden man putter ny tagpap på taget, kan man med fordel se om man skal have noget tagpapisolering på først. Dette kan især være en god ide hvis man har med et ældre hus at gøre. Tagisoleringen kan være med til at mindske skimmel og fugt ophobning i bygningen.

Sedumtag

Sedumtage er også bedre kendt som grønne tage, og er den mest miljøvenlige form for tag man kan erhverve sig. Ikke nok med at taget ser æstetisk pænt ud med sit grønne udseende, så har det også andre fordele i forhold til at understøtte biodiversiteten. Det er meget praktisk, da det grønne tag er med til at absorbere noget af det nedbør der kommer og derved kan mindske chancen for at kloakken flyder over eller bliver stoppet.

Gør det selv? Tag hellere fat i en professionel

Hvis du overvejer selv at klare tagdækningen, så bør du først lige overveje at tage fat i en professionel, de har mange års erfaring og står klar til at hjælpe dig med dit næste tagprojekt. Vi kan helt sikkert anbefale DH Tagentreprise, de er top professionelle og har helt styr på tingene.

Indhent et tilbud